Algemeen (2)

Voor behandeling op maandag t/m vrijdag is de praktijk geopend van 8.30 uur tot 13.00 uur en van 14.00 uur tot 17.30 uur.
Telefonisch zij we bereikbaar van 8u30 tot 13u00 en 14u00 tot 16u00

Categorie: Algemeen

Wanneer u voor het eerst komt moet u een legitimatie bij u hebben teneinde u correct te kunnen inschrijven. Komt u 1à minuten vroeger zodat we tijd hebben om uw gegevens in te voeren en voor het invullen van de verplichte anamnese lijst. Nieuwe patiënten moeten hun eerste afspraak gelijk af rekenen.

Categorie: Algemeen

Implantaten (1)

Hierbij een aantal punten waar u rekening mee moet houden:

  • 1 uur voor de behandeling 1x ibuprofen 600 mg innemen;
  • 1 uur voor de behandeling 3gr amoxicilline disper ( antibiotica);
  • Tijdig stoppen met uw bloedverdunners (indien u die neemt), dit in overleg met tandarts/specialist;
  • Het is het beste om na de behandeling niet zelf naar huis te rijden;
  • Na de behandeling 1 week spoelen met perio-aid® mondspoel middel en indien nodig ibuprofen 600 mg innemen;
  • Bij eventuele nabloeding contact opnemen met de tandarts (0165-563448);
  • Tussen het plaatsen van de implantaten en de kronen of prothese zit ongeveer 1 tot 6 maanden dit in overleg met de tandarts;
  • Indien u erg opziet tegen de behandeling of u bent stressgevoelig meldt dit a.u.b. aan de tandarts.
Categorie: Implantaten

Tandvlees (8)

Roken heeft behalve de bekende gezondheidsrisico’s ook nadelige gevolgen voor uw tandvlees. Het tandvlees van rokers ziet er bleker uit en bloedt minder snel, terwijl het toch ontstoken kan zijn. Als u rookt, herstelt het tandvlees slechter van een ontsteking.

Categorie: Tandvlees

De risico’s van ontstoken tandvlees zijn voor iedereen verschillend. De ontsteking kan zich uitbreiden en het daaronder gelegen kaakbot aantasten. Uiteindelijk kan er zoveel kaakbot verdwijnen dat uw tanden en kiezen los gaan staan. Deze ernstige vorm van ontstoken tandvlees wordt parodontitis genoemd.

Categorie: Tandvlees

Uw tandarts of mondhygiënist kan u adviezen en instructies geven over mondhygiëne. Ook tandsteen kunnen zij verwijderen. Heeft u veel tandsteen? Vraag uw tandarts of mondhygiënist welke tandpasta hij voor u geschikt vindt. Sommige tandpasta’s gaan de vorming van tandsteen tegen. Desondanks blijft een goede mondhygiëne dé manier om uw tandvlees gezond te houden.

Categorie: Tandvlees

Sommige spoelmiddelen maken het verwijderen van tandplak gemakkelijker. Toch kunnen ze het gebruik van een tandenborstel gecombineerd met tandenstokers, ragers of flossdraad niet vervangen. Mondspoelmiddelen kunnen wel even een frisse mondgeur en aangename smaak geven.

Categorie: Tandvlees

Ontstoken tandvlees geneest alleen als u dagelijks alle tandplak verwijdert.

Categorie: Tandvlees

Tandplak op de overgang van uw tandvlees naar uw tand of kies en de plak die tussen uw tanden en kiezen zit, veroorzaken ontstoken tandvlees. Als u de plak niet goed verwijdert, zorgen de bacteriën in de plak ervoor dat uw tandvlees ontstoken raakt. Niet verwijderde plak kan
hard worden en verkalken tot tandsteen. Aan tandsteen hecht zich makkelijk weer nieuwe plak. Hierdoor raakt het tandvlees steeds meer ontstoken. Een plakverklikker is een handig hulpmiddel om tandplak zichtbaar te maken. Dat is een kauwtablet met kleurstof die de plak op de tanden en kiezen kleurt.

Categorie: Tandvlees

Rood, gezwollen of bloedend tandvlees duidt meestal op ontstoken tandvlees. Uw hele tandvlees kan ontstoken zijn. Maar de ontsteking kan ook plaatselijk zijn, bijvoorbeeld tussen twee tanden of kiezen. Ontstoken tandvlees gaat soms samen met een vieze smaak in de mond of met een slechte adem. Het doet zelden pijn, maar het tandvlees kan wel gevoelig zijn als u het aanraakt. Dat merkt u als u tandenstokers, ragers of flossdraad gebruikt.

Categorie: Tandvlees

Gezond tandvlees is roze, ligt strak om tanden en kiezen en bloedt niet als u uw tanden poetst.

Categorie: Tandvlees